Å bo i Sula

Tenker du kanskje på å flytte til Sula? Eller kanskje reise dit på ferie? Her kan du lese alt om hvordan det er å bo i Sula. Hva slags arbeidssteder finnes det i Sula? Hvor er det mest attraktivt å bo? Du får også vite mye om hva slags aktiviteter du kan gjøre i området. Her er det noe for enhver smak!

Hvor kan man bo i Sula?

Om du skal på ferie til Sula er det greit å lese seg litt opp på hva slags muligheter som finnes for overnatting. Om du ønsker god hotellstandard er valget enkelt. På Solavågen har du øyas eneste ordentlige hotell; Sunde Fjord Hotel. Ellers er det også mulig å bo på hotell for eksempel i Ålesund og reise ut til Sula på dagtid.

I kommunesenteret Langevåg har du Bukkholmen Rorbuer, på ei lita øy rett utenfor tettstedet. Av andre muligheter så finnes selvfølgelig AirBnB. I Sula og området rundt finnes alt fra utleide rom til 300 kroner natta til flotte hus som koster 2000 kroner natta.Om du vil kjøpe hus i Sula er mulighetene mange og varierte. Det er ikke mangel på flotte boliger med store tomter og god utsikt. Du kan finne koselige, gamle hus eller splitter nye moderne prosjekter. Ta en kikk på Finn.no da vel!

Arbeide i Sula

Ålesundsregionen er en meget sterk næringsregion. Skipsverft, lakseoppdrett og klippfisk, marin teknologi og engros er noen av de viktigste næringene i Sula og nærområdene. Mange bor i Sula og pendler til jobb andre steder i regionen, og en del pendler også til Sula for jobb.

I tillegg til disse sterke næringene er det jobbmuligheter i alle slags fagområder innen kommunen, for eksempel lærere, sykepleiere, barnehageansatte, teknikere, og så videre. Transport er en viktig sektor, og det samme er butikk og handel. I tillegg er Sula opptatt av å gi støtte til nyetablerere. I samarbeid med Ålesund gis det støtte og råd til de som ønsker å starte en ny bedrift eller utvikle nye ideer.

Aktiviteter i Sula

Sula har mye å by på når det gjelder organiserte aktiviteter. Idrettslag, skyteklubber, frisbeegolf, friidrett- og fotballbaner og sist men ikke minst; fylkesanlegget for riding i Møre og Romsdal ligger i Sula. Om du teller med tilbudene i Ålesundsregionen i tillegg burde det ikke finnes en eneste unnskyldning for å ikke komme seg ut av huset.I tillegg til de mer organiserte aktivitetene har man selvfølgelig natur og friluftsliv i lange baner i Møre og Romsdal. Bare i Sula finnes det flere lysløyper og turstier. Man kan gå runden rundt Mausavatnet, ta turløypa i Veddemarka, fjellstien opp til Sulafjellet eller velge en av mange skiløyper med utgangspunkt i Mauseidvågen.

Det finnes også en bygdekino i Sula, og flere aktiviteter spesielt for ungdom. Kulturskolen er en viktig institusjon, to kvelder i uka er det fritidsklubb i Mauseidvågen og det finnes øvingslokaler for band i «Musikkbingen».

I tillegg finnes det selvfølgelig bibliotek. Hovedbiblioteket ligger i Langevåg, men Mauseidvågen har også en filial. Siste nyhet fra biblioteket er at du nå kan låne med deg dataspill hjem!