Ferie i Sula – steder å bo

Sunde Fjord Hotel

Sunde Fjord Hotel ligger flott til ved fergeleiet i Solavågen med utsikt til fjord og fjell på alle kanter. Det spesielle med det eneste hotellet på Sula er at det er et kunsthotell. Hele hotellet er smykket med malerier og kunstverk av kjente kunstnere. Noen av dem er også til salgs, slik at hotellveggene også fungerer som et galleri.

Siden hotellet ligger der det ligger, er det et perfekt utgangspunkt for fiske eller for dagsturer. Flere kjente turistattraksjoner ligger i nærheten; Ålesund med sine jugendstilbygninger, Geirangerfjorden, Trollstigen og Briksdalsbreen. Eller hva med å ta turen ut til fuglefjellet på øya Runde? Om du er heldig og får fisk, eller om du har fanget krabber (hotellet låner ut krabbeteiner helt gratis), kan du grille dem selv ute på hotellets terrasse.

Romprisene starter på 800 kroner natta, barn under tre år bor gratis på rom sammen med foreldre/foresatte. Hotellet har også kurs og konferanselokaler for opptil 200 gjester. Hva er vel bedre enn å avslutte en lang dag med seminarer med grillfest på terrassen med fisk man har fisket selv?

Bukkholmen Rorbuer

På ei lita øy rett utenfor Langevåg ligger Bukkholmen Rorbuer. Litt lavere standard enn hotell, men til gjengjeld en flott autentisk opplevelse i pakt med naturen. Opptil seks personer får plass i en rorbu, og en liten båt med påhengsmotor er inkludert i prisen. Rorbuene er utstyrt med soverom, kjøkken og stue. De har i tillegg et eget våtrom med fryser, slik at man kan sløye og filetere fisken man har fisket før middag.

For tillegg i prisen kan man også leie en større båt med dieselmotor. Da har man muligheten til å reise lenger ut til havs for å prøve å få stortorsken på kroken! Prisene er også mye hyggeligere enn andre alternativer – spesielt om man er seks stykker i ei rorbu. Det koster 800 kroner døgnet eller 4000 kroner for ei uke, pluss eventuell leie av båt. Det er ganske overkommelig for en uforglemmelig opplevelse på den vakre Møre og Romsdalkysten. Prisene inkluderer også vask av rorbua.

AirBnB

Det finnes flust av muligheter for de som ønsker å leie privat. AirBnB er kanskje den letteste måten å planlegge dette på i forveien. Da er det bare til å opprette en profil og søke på Sula. Alternativene varierer veldig, både i pris og i størrelse. Alle har de til felles at de har nærhet til fine naturopplevelser. I Langevåg kan du leie et koselig rom med to senger i ei hytte til bare 362 kroner per natt, eller du kan leie en moderne leilighet i et bolighus med tre senger til 1853 kroner per natt. Eller hva med å leie et helt hus i Mauseidvågen eller Solavågen for bare tusenlappen per natt?

Å leie gjennom AirBnB er veldig trygt. Det inkluderer en forsikring både for utleier og leietaker, og man kan lese anbefalinger fra tidligere gjester. Noen steder kan en være helt alene i et stort hus, mens andre steder deler man stue og kjøkken med andre gjester eller med eierne. Det er en fin måte å komme i kontakt med lokalbefolkningen på. Noen utleiere er også klare for å ta deg med på en sightseeing, eller kanskje de byr på et tradisjonelt hjemmelaget måltid.