Den vakre kysten i Møre og Romsdal har mange eldoradoer for fiske og Sula er ett av dem. For mange turister så er fiske, enten havfiske, fiske fra land eller innlandsfiske, en av de viktigste grunnene til at de velger denne delen av landet. Ofte i kombinasjon med natur og kulturopplevelser. For lokalbefolkningen er fiske og fiskeforedling en av de viktigste næringsveiene og det er en aktivitet med lange tradisjoner.
Faktisk så tror man at fisket var en viktig grunn til at området først ble bosatt. Man har gjennom arkeologiske utgravninger funnet fiskeutstyr som man tror stammer helt fra steinalderen. I mer moderne kontekst har Borgundfjordfisket vært det store trekkplasteret. Hvert år fra slutten av februar og til ut i april måned samles fiskerne i Borgundfjorden for å fiske torsk, og det har de gjort så lenge en kan huske. Noen fiskere kom så langt unna fra som Spania og Portugal for å delta i denne store årlige begivenheten.
Havfiske
Borgundfjordfisket er selvfølgelig fortsatt det mest populære, både for yrkesfiskere og for fritidsfiskere. Mange selskaper har også spesialisert seg på å ta med turister ut i båt for å være med på eller bare for å overvære denne tradisjonen.
Fiske fra land
Man må ikke ut i båt på havet for å få storfangst. Man kan slenge ut snøret året rundt og håpe på å få en torsk, lyr eller sei på kroken. I tida rundt månedsskiftet oktober/november er det for eksempel lyrfisket som er det store. I denne tida trekker lyren ofte mot land, spesielt i skumringstida en time før og en time etter sola går ned. Rundt kaier og brygger er det gode sjanser for å få napp. Men pass på, lyren er sprekere enn mange tror, så hold godt fast i fiskestanga! Det arrangeres også en stor fiskekonkurranse på Storholmen i Langevåg hvert år, i 2014 hadde de over 100 påmeldte deltagere i alle aldergrupper.
Innlandsfiske
Det er flust av gode fiskevann i Sula. Det er Sula jeger- og fiskerforening som har ansvar for forvaltning og kultivering av de fleste vannene. Dette arbeidet består blant annet i å begrense spredningen av gjedde, samtidig som de driver et eget klekkeri for å øke bestanden av ørret. De organiserer også fiskekonkurranser to ganger i året, blant annet for å tynne ut gjeddebestanden. Rekorden stammer fra 1983, da det ble tatt ei gjedde på over 8 kilo. Den var over 1 meter lang! I 2011 ble det også storfangst, denne gang veide gjedda 5,6 kilo. Noen av de mest populære fiskevannene er Vassetvatnet, Sætrevatnet og Klingrevatnet.
Fiskekort og regler
Når man skal fiske i elver og vann er det viktig å være oppmerksom på regelverket. Man må kjøpe fiskekort (det får man for eksempel kjøpt på 7-eleven i Langevåg sentrum) og om man er over 18 år gammel må man betale fiskeavgift til staten for å kunne fiske laks, ørret eller sjøørret. Årsavgift er 260 kroner for enkeltpersoner, mens man får rabatt om man er en familie.