Natur og dyreliv

Sula ligger i et av de vakreste områdene i Norge; den ville Møre og Romsdal-kysten med fjorder, fjell og øyer trekker turister i hopetall fra hele verden. Med gode muligheter for fiske, fjellturer og fantastisk utsikt i alle retninger er det mange grunner til å besøke Sula.

Naturen i Sula

Det høyeste punktet i Sula er Vardane (776 meter over havet). Fjellet er et populært turområde både for turister og lokalbefolkningen. Ikke langt unna, i Hjørundfjorden, finner vi Sunnmørsalpene. De er virkelig et spektakulært syn. To fjellkjeder på hver sin side av fjorden står som to rader med skarpe tenner. Ikke bare er det flotte å se på nede fra fjorden, men det er også overraskende lett å bestige mange av dem selv uten klatretau eller spesielt utstyr. Området er et flott turterreng med mange fine utsiktspunkter.Litt lenger inne finner vi Geirangerfjorden. Den trenger vel egentlig ingen større introduksjon, siden den er en av de mest kjente fjordene i verden. Hurtigruta og cruiseskip besøker Geiranger hver eneste dag og turistene er like imponerte hver gang. Med stupbratte fjellsider som går rett ned i fjorden, fossefall som De Syv Søstre, Friaren og Brudesløret som skaper regnbuer på begge sider mens man seiler igjennom og den vakre landsbyen innerst i fjorden gjør dette til et av de vakreste stedene i verden.

I nærheten finner man også Trollstigen, bilveien som slynger seg oppover fjellsida ved hjelp av hårnålssvinger og fantastisk ingeniørkunst. Hva med en padletur inn i fjordene, eller kanskje en helikoptertur over hele området for å virkelig ta all prakten innover seg? Her er det mange muligheter for å nyte dette utrolige naturområdet.

Dyreliv i Sula

Sula og området rundt har et rikt dyreliv. I selve Sula finnes det både hjort og rådyr, men det store mangfoldet finnes i havet og i lufta. Her vil vi fokusere på fuglelivet.På fugleøya Runde finnes det det et yrende fugleliv. Blant annet finner man store mengder havhest, lundefugl, lomvi og havsule. Man antar at det finnes rundt 500 000 fugler som hekker på fuglefjellet på Runde.

Spesielt Lundefuglen er det mange som kommer for å se. Den kalles også sjøpapegøye på grunn av sitt fargerike nebb. Den hekker fra mai til juli, men man kan se fugl her hele året. På øya er det viktig at man trår varsomt på grunn av hensynet til sjøfuglene og den sårbare naturen. Det er et markert område som er fredet, man kan se merkingen på steiner og påler i terrenget.